sâmbătă, 1 decembrie 2012

1 Decembrie - Ziua Marii Unirii Nationale! - mai conteaza!?

    Astazi se implinesc 94 de ani de la marea unire nationala prin rezolutia marii adunari nationale de la Alba Iulia. Deja incep sa primesc personal mesaje de "la multi ani". Am tot respectul si aprecierea pentru cei care acum 94 de ani au avut un ideal reprezentat si indeplinit cu brio de clasa politica a acelor vremuri!
    Vad astazi cum toata lumea este plina de patriotism, cum majoritatea spun "sunt mandru/mandra ca sunt roman" Ii intreb pe acesti "patrioti" de o zi unde erau atunci cand romania avea nevoie sa creasca productia si consumul intern pentru relansarea economiei, ce reprezentau carcotrasii care spunea "plec din tara ca nu poti face nimic in Romania" " nu consum produse romanesti ca sunt de proata calitate" "nu ies in strada alaturi de conationalii mei ca nu sunt manipulabil" "romanii sunt... asa si asa si asa..." oare de ce astazi acesti oameni sunt ROMANI si in majoritatea anului sunt impotriva a tot ceea ce inseamna ROMAN si ROMANIA!?
    Legat de "LA MULTI ANI ROMANIA" Perfer sa fiu ipocrit pentru altii dar nu ipocrit fata de tara. Nu pot spune "la muti ani Romania" nu in orice conditii, nu in conditiile actuale in care romanii sunt dezbinati si nu ai nici o legatura cu unirea, in care liderii politici dezbina in loc sa coopereze, genereaza razboaie mediatice si morale in loc sa caute pacea. Instiga la ura impotriva celuilalt in loc sa contraatace cu competenta si capacitate de rezolvare a problemelor. Nu, nu pot sa spun "la muti ani romania" nici macar "la multi ani" unuia care in mare parte a timpului nu pune nici cel mai mic pret pe calitatea sa de roman.  Pot sa spun atat: Romania, trezeste-te! Iti doresc intelepciune, unitate si pace, iar celor ce te reprezinta deasemenea le doresc intelepciune, sanatate si putere pentru a putea realiza idealurile unui popor si nu cele personale.
    Ce mandri suntem azi ca suntem romani iar maine deja am uitat. Ce mandri suntem azi ca suntem romani dar ce departe suntem de cei ce ne-au precedat in 1918 si acele vremuri. Departe din punct de vedere moral, spiritual si uman.
    Anul acesta cu atat mai mult 1 Decembrie este 80% pur o zi cu influente si scop electoral, nimic mai mult. Doar copii se pot bucura si invata ceva din asta.. in rest... ROMANIA TREZESTE-TE! Si inainte sa spui ca esti mandru ca roman, gandeste-te la atitudinea ta fata de aceasta tara, si nu la nationalitatea ta.  Urasc ipocrizia acestu popor.. care cand este fast... cand este de bine.. toti sunt mandrii cu ei.. ca sunt romani, in rest.. ar facea orice sa plece din romania. Ca mai bine faci ceva afara, decat la tine in tara.. de care azi spui ca esti mandru! HALAL...!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sfatul si parerea ta pot fi utile. Implica-te!