duminică, 10 ianuarie 2010

DESPRE IUBIRE

    Dupa parerea mea iubirea este mai mult decat putem noi intelege. Noi asociem iubirea foarte mult cu atasamentul, insa intre cele doua exista o mare discrepanta. Iubirea este ca un rau care curge, ea nu se opreste niciodata. Nu intalnesti o persoana si ii spui: gata, TE IUBESC! de azi nu mai pot iubi pe nimeni. Ci din contra, iubesti din ce in ce mai mult.
    Ceea ce numim noi iubire intr-o relatie este de fapt un act de posesivitate si atasament. Ne atasam puternic fata de o persoana pe care o iubim, devenind gelosi si posesivi. Astfel prin acest lucru in loc sa iubim, distrugem, reprimam iubirea celuilalt, iar acea persoana se va schimba fata de noi.. si iata asa ne vom pierde unul pe celalalt si nu vom intelege de ce crezand totusi ca ne-am iubit.
   Intr-o relatie iubirea trebuie sa se bazeze in primul rand pe incredere, apoi pe respect si daruire. Asta este ceea ce conteaza intr-o relatie. Sa stii sa combini aceste trei ingrediente astfel incat sa formezi un tot care va va aduce fericire la amandoi. Retineti: IUBIREA NU ESTE STATICA, NU ARE INCEPUT SI NICI SFARSIT, IUBIREA este insasi sentimentul datorita caruia ne nastem. Nu poti spune ca iubesti daca tii la o singura persoana!
   Nu poti iubi o singura persoana! Trebuie sa ii iubesti pe toti! Si nu vreau sa ma fac inteles gresit. insa exista multe moduri de a iubi, si multe tipuri de iubire... iti poti iubi mama, tatal, pisica, catelul, sora, fratele, colegii, copacii, natura... insa te vei darui unei sigure persoane, si anume jumatatii tale! Acea jumatate care noi o numim iubit/iubita, dar care de fapt este jumatatea noastra... completarea noastra.... ceva mai presus decat o simpla persoana iubita! Numai acestei persoane trebuie sa i te daruiesti daca o iubesti foarte tare, insa asta nu inseamna ca nu mai poti iubi pe nimeni.
   Cei care iti cer intr-o relatie sa nu mai iubsesti pe nimeni in afara de ei, sau sa nu iubesti pe nimeni ma mult ca ei, sunt doar niste persoane egoiste si cu frustrari pe plan sentimental. Nu trebuie sa iti ceara cineva sa iubesti, trebuie sa o faci tu!. Nu trebuie sa iti ceara cineva sa i te daruiesti, trebuie sa o faci tu! Altfel nu facem decat sa ne ancoram intr-o piesa de teatru in care niciodata nu vom avea rolul perfect, si care se poate incheia... trist... daca nu se deruleaza asa..

   Dragilor, ar fi cam multe de spus, dar sunt la o ora foarte tarzie si nu imi mai functioneaza memoria prea bine, si nici hard disck-ul incins nu mai poate sa caute in fisierele sale ideii . va poop si va doresc sa va iubiti mult!


VA IUBESC!

2 comentarii:

  1. "Adevarul fara iubire ucide, iubirea fara adevar e oarba" :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Destul de bine scris, putina grija la o eventuala rearanjare in pagina si o sa fie mult mai bine.
    Felicitari si celui ce a postat citatul de mai sus, cu amendamentul ca e mult mai placut vazului si auzului forma de filosof si nu filozof.

    RăspundețiȘtergere

Sfatul si parerea ta pot fi utile. Implica-te!