luni, 24 octombrie 2011

Recesamant 2011

     Hai sa mai dovedim odata cat suntem de...
     Tot aud pe la divesre persoane spunand " NU VA DATI CNP-ul CA NU ESTE BINE!" legat de formularele de recesamant. Hai sa vedem, imi poate explica cineva de ce completarea CNP-ului pe acel formular imi poate crea probleme!?!?!
     Eu cred ca raspunsul la unele intrebari ar putea sa imi aduca de exemplu o extraimpozitare(desi nu cred ca este cazul) dar CNP-ul!? cu ce ma afecteaza!?
     Hai sa incepem cu inceputul despre acest CNP. CNP-ul, Codul Numeric Personal este un cod acordat se statul in care te nasti pentru evidentierea ta in actele oficiale cat timp esti in viata(si nu numai). Se numeste Cod Numeric Personal nu pentru ca iti apartine si este STRICT SECRET(un kkt) ci pentru ca ajuta la identificarea PERSOANEI-- de aici.. personal.
     Deci acest CNP pana la urma statul ti-l atribuie si fie ca vrei sau nu sa il furnizezi, el exista in baza de date a evidentei populatiei si poate fi furnizat oricand oricaror institutii ale statului.
Fie ca il oferi sau nu, statul stie care iti este CNP-ul, dupa detalii precum :DATA NASTERII/ADRESA/NUME SI PRENUME. asadar ce este cu toata prostia asta!?
    Ne este atat de usor sa dam cartea de indentitate la camatari, sa dam cnp-ul la contractarea de servicii, la banca, la formulare de concurs.. si spunem ca NU TREBUIE SA IL DAM LA RECESAMANT!?! Cat de batut in cap sa fii sa crezi ca daca nu il dai nimeni nu va afla de tine!?
Oricum.. cei care tremura la gandul ca li se cere CNP-ul pot sta linistiti. INS-ul a anuntat oficial ca nu este obligatoriu, si este logic, deoarece il pot afla oricand :)).
    Despre recesamant.. este bine sa participi, insa sa ai grija ce declari, pentru ca in functie de ceea ce declari statul poate produce schimbari, mai bune sau mai putin bune! Deci atentia noastra trebuie orientata pe continutul intrebarilor si al raspunsurilor. Deasemenea nu vad un lucru rau intr-un recesamant, el este necesar pentru a evidentia atat starea sociala a comunitatilor cat si unele probleme, dar nu exclud si o extraimpozitare daca aceasta arata ca se poate, de aceea zic.. atentie la raspunsuri;)
    Ca si istoric, recesamantul prima oara este atestat prima oara pe timpul imperiului Persan cu 500-499 ani inainte de Hristos. Pentru cei mai crestini cateva recesamanturi au fost evidentiate si in Biblie.. unde descrie un recensământ care avut loc când Moise a scos pe israeliteni din Egipt. Un alt recensământ efectuat mai târziu, organizat de regele David al Israelului se referea la "numărarea populației" implicând retribuția divină. Un recensământ roman este de asemenea menționat în unul din binele cunoscute pasaje ale Bibliei și anume în Evanghelia lui Luca. Asadar.. nu inteleg de ce va spun preotii in Biserica acum sa nu participati asa cum trebuie.
    Nu suntem singura tara in care se efectueaza un recesamant! Deasemenea in Romania pana acum au mai avut astfel douasprezece recesaminte.
    Este obligatia noastra morala ca membru al societatii sa contribuim la acesta. Nu dorim.. atunci nu avem decat sa ne extragem din societate si sa fugim in jungla, acolo cu siguranta nu va mai veni nimeni sa intrebe de noi ;)
    Succes la recesamant! Un om intelept va sti intodeauna sa evite lucrurile ce ii pot genera rau participand activ. Un om slab va scoate intodeauna prostii pe gura!
    Si.... DA, organizarea acestui recesamant a fost execrabila, insa asta nu disculpa mentalitatea inadaptabila si necooperanta a cetateanului, la o adica.. totul in viata inseamna risc!


.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sfatul si parerea ta pot fi utile. Implica-te!