marți, 16 octombrie 2012

Evaluati-va dar nu va definiti prin altii !

     Evaluati-va dar nu va definiti prin altii!
     Observ in ultima vreme o tendinta a majoritatii tinerilor de a pune mult prea mult accent pe ceea ce gandesc altii despre ei, incat isi uita propia lor parare in "cosul de haine" al vietii.
Spun asta, deoarece in ultima vreme m-au contactat divesre persoane intrebandu-ma "ce ar trebui sa fac ca sa arat ca X?, sau ca sa ma placa Y?, sau ca sa fiu privit cu mai mult respect de Z?" 
De ce trebuie sa fiti pe asteptarile altora? De ce va raportati atat de mult la sitemul lor de valori? Unde sunt asteptarile voastre?
     Cata vreme adoptati un comportament in functie de asteptarile altora si nu aveti propiile voastre asteptari de la voi, cata vreme va lasati descurajati de parerile altora.. nu va pot spune decat ca aveti o personalitate foarte slaba si ar trebui sa va ganditi mult la asta daca doriti sa atingeti cat de cat un strat al fericirii autentice. Altfel, nu ve-ti avea parte decat de dezamagiri, frustrari si complexe.

Invatati sa va cunoasteti mai bine pe voi, evaluindu-va prin altii, nu definindu-va prin ei!

    Fiti autentici, originali si siguri pe voi. O sa vedeti ca facand acest lucru cei din jur va vor placea mai mult decat va plac in acele momente in care va straduiti sa le faceti totul pe plac.

Tu nu esti X, nici Y, nici Z, esti TU si ai propiul tau NUME. Defineste-te prin tine!

    Daca iti doresti sa te placa Y pentru ca il placi.... Y ar trebui sa te placa asa cum esti tu. Daca nu te place atunci Y nu este pentru tine. Niciodata nu te opri in viata la o singura posibilitate.

Exista nenumarate altele pe care orb fiind de limitarea aceasta, nu ai sa le vezi! 

Succes! Florin B.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sfatul si parerea ta pot fi utile. Implica-te!