joi, 12 noiembrie 2009

Adevar versus realitate

      Unii spun: “sunt satul de filosofii ieftine.... eu.... eu caut realitatea”
     Dati-mi voie sa va spun ca nu sunt eu cel mai mare intelept, insa pentru mine REALITATEA este insasi CONSTIINTA noastra, puterea de a discerne ce este bine si rau, ce se intampla in jurul nostru, fiecare sunet, fiecare eveniment... fiecare scriere, fiecare miros... ele indica ceva REAL! PALPABIL.... pai cine cauta realitatea ce vrea sa spuna? Ca nu are constiinta, sau ca traieste o fictiune... un vis?.
     Este grav ca, cu cat vrem sa parem mai inteligenti facem cele mai grave erori, una dintre ele este aceea ca, confundam ADEVARUL cu REALITATEA. Alta este aceea ca, credem ca realitatea are o dfinitie clara, ceea ce este total gresit, realitatea difera de la persoana la persoana.Realitatea poate fi un adevar, insa este un adevar fals, un adevar ce se defineste prin perceptia noastra, un adevr al persoanei si nu al existentei.
    Dar cine spune ca ceea ce percepem noi cai fiind bine sau rau, iar acest bine sau rau sa fie un adevar... este de drept un ADEVAR!?.
    Din pacate sunt foarte multi oamenii care prefer sa creada in acest adevar indicat de perceptii... si de aici vin cele mai mari probleme, de aici se creaza discriminari, de aici se comit crime si multe alte fapte care ranesc pe ceilalti oameni.
    Pentru ca acei oameni care se rezuma doar la acel adevar prin perceptive si asociere, acei oameni sunt indivizi care nu sunt in stare de mai mult , nu au capacitatea de a gandi expandat, au o gandire limitata, si drept urmare, o traire si o existenta limitata.. chiar daca de multe ori au o traire mai lunga decat a altora. Florin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sfatul si parerea ta pot fi utile. Implica-te!